Астрономическата пролет официално настъпи и е време да заменим зимния гардероб с дрехи за по-топло време.
В тази статия, няма да пиша за мини полите, нито Y2K трендът, както и ниската талия дънки и панталони, защото предпочитам да си останат в 2000г. Вместо това, ето ги моите 5 ключови тенденции за пролет/лято 2022г.

5 ключови тенденции за пролет/лято 2022 от стилиста на Мания

Смелите и ярки цветове са тук, за да останат, докато продължаваме да прегръщаме фантастичната мода и да експериментираме с еклектични цветове и уникални щампи повече от всякога. Доказано е, че цветовете ни карат да се чувстваме по-добре и събуждат позитивна енергия в нас.
Тази година заложи на зелено и розово. А ако са в комбинация, още по-добре.

Качваме се на високо, защото платформите от 2010г. се завърнаха. Според Google, търсенето на „platform shoes” се е покачило драстично от декември 2020г. Платформите са удобни и ни правят по-високи – какво по-хубаво от това?

Разгледайте обувките, които предлагаме на mania.bg ТУК

Има ли фенове на сериала Бриджъртън или изобщо на филмите и сериалите тип “period drama”? Имам добра новина за вас – традиционно женствените рокли и поли с набори и волани са хит и през топлите месеци на 2022г. Благодарение на дизайнери като Simone Rocha, Molly Goddard и Cecillie Bahnsen, можем да изживеем своята приказна фантазия в днешно време.

По бикини в града? А защо не? Фит, който присъстваше често в колекциите от пролет/лято 2022 е именно сутиенът. Може да изглежда супер шик и секси, без да бъде пошло. Съчетай го с оувърсайз сако, широка риза или кимоно (особено ако е като пайетеното на TOM FORD).

Продължаваме с показването на плът и в следващия тренд, а именно т.нар. “cut-outs”. Той се зароди още през изминалите сезони, но в последните колекции присъства много по-често. Играейки в перспективата да допуснат, както пролетна топлина, така и погледите на други, дизайнерите намират безброй начини да изрязват и нарязват дрехите си, за да разкрият кожата отдолу за чувственост.

– Челси ❤

Сподели с приятели