Септември е месецът на модата. Тогава са най-важните модни ревюта, а списание VOGUE има специално издание всяка година – THE SEPTEMBER ISSUE.

Заради пандемията, миналата година нямаше ревюта, всичко беше отменено. Но тази година започнаха да се завръщат, някои от брандовете предпочетоха да бъдат изцяло дигитални, а по-големите имена се върнаха към публиката.

Fashion week в Париж ❤

Въпреки че по света има много забележителни седмици на модата, само четири са известни като „голямата четворка“: Париж, Милано, Лондон и Ню Йорк. Като първо в Париж са започнали да се провеждат ревюта на котюр колекциите (haute couture – висша мода) през 1945г.
Тази година Париж беше оставен за финал на четворката и модната седмица във френската столица се проведе от 27.09 до 05.10. Част от брандовете, които представиха новите си колекции за пролет/лято 2022 бяха: Chanel, Dior, Balenciaga, Valentino, Givenchy, Louis Vuitton.

Balmain си имаха двудневен фестивал. Геният зад марката Оливие Рустейн празнува 10г. откакто е начело като креативен директор на Balmain. По този повод, той и екипът му, организираха фестивал с музика, храна, разбира се, и ревю. Първата вечер входът беше свободен за всички, а втората, когато беше и самото ревю, само с покани. Това, което ми харесва тук, за разлика от останалите брандове, е че можеш да се докоснеш до модното шоу, без да трябва да си някоя известна личност, за да получиш покана. От BALMAIN са раздали на над 1 200 човека билети, с единственото условие да се направи дарение от минимум 15 евро за фондацията (RED), които се борят с пандемии, като спин и ковид.

Изключително много се радвам, че имах възможността да посетя точно Париж по време на модната седмица. Въпреки че не можах да присъствам на нито едно ревю, защото са само с покани, целия град беше пълен с хора на модата. А обстановката пред самите места, където се провеждаха беше незаменима (поне за мен). Бях заобиколена от хора, които наистина се бяха облекли, не просто добре, а модерно и дръзко. Всеки си беше различен и интересен. За първи път се почувствах не достатъчно „наконтена“, а обикновено чувам думите „за къде пък си се облякла така“.

Късмета ми не спира до тук – успях да издиря през IG, локацията на ревюто на един от любимите ми дизайнери – Raf Simons и да го видя на живо. Беше момент, който ме зареди с много положителна енергия.
 А ето и малко street style снимки от модната седмица в Париж: 

Сподели с приятели