В последния месец на 2022г., излезе и цвета на новата година според Pantone – VIVA MAGENTA 18-1750. Това е цвят, който вибрира с жизненост и сила. Нюанс вкоренен в природата, произхождащ от семейството на червените, с което изразява нов сигнал за сила. Viva Magenta е смел и безстрашен цвят, чието изобилие насърчава радостното и оптимистично празнуване, пишейки нови разкази. Така го описват от Pantone.

VIVA MAGENTA

 

ВИВА Магента

Защо VIVA MAGENTA е цветът на 2023-та година?

Споменавали сме вече, за това колко е модерна типичната розова магента, каквото е и логото на MANIA. Този цвят преобладаваше из модните подиуми, като брандът VALENTINO имаше цяла колекция посветена на него.

 

Цветът на Pantone за 2023. е с нов и по-дързък прочит на магента. Съчетан с червеникави нюанси, той е мощен и вдъхновяващ, нещо от което отчаяно се нуждаем за следващата година. Изследователския отдел на Pantone за прогнозиране на тенденциите в цветовете, избира цвета за всяка година. Тазгодишният отразява бунтарският дух на времето, насърчавайки ни към експериментиране и себеизразяване.

Ето и няколко визии, с присъствието на магента:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leonie Hanne (@leoniehanne)

Разгледай розовите предложения в mania.bg ТУК

Сподели с приятели