Колкото и да не ни се иска, лятото е към своя край и вече усещаме хладния и щипещ есенен въздух. Беше една странна година за целия свят и разбира се, това имаше и значително влияние върху модата, но и върху вдъхновението на дизайнерите, които проведоха първата по рода си дигитална седмица на модата за сезон пролет-лято 2021 година.

Мъжки модни трендове за есен/зима 21

През по-студените сезони на 2021-ва отново е ред за по-смели експерименти и преосмисляне на възприятията за мода, в отговор на актуалните събития: палтото е преродено в удобен халат, якето е деконструирано, ски-костюмите напускат пистите и могат да бъдат носени в града, а късите панталони могат да се носят и през зимата. Все така актуални обаче остават геометричните шарки, ярките червени и пурпурни цветове, както и култа към кожените облекла.

Една от вечните основни части от гардероба (дори от древността) и до днес остава кожата и този моден сезон не прави изключение от правилото. Виждаме кожените облекла по подиумите на всички известни дизайнери и най-вече под формата на дълги палта, напомнящи на Нео от „Матрицата“ и връщащи ретро шика от 90-те години отново.

Следващият тренд едва ли ще ви изненада, защото той е идеалната бариера срещу ниски температури – подходящ както за планинско ски изживяване в някоя хижа, така и за стилен ден в офиса с подходящото сако отгоре, а именно – пуловерът и по-специално този с геометрични шарки. Тазгодишните модели преобладават в овър-сайз модата и все по-шантавият графичен дизайн, така че спокойно можете да заложите на XL размер.

Като светофар: Предупредете от далеч, че обичате да изявявате своята същност, когато стане дума за мода. Червеният цвят присъства смело на подиумите за есен – зима 2021. Носено най-вече от хора, които искат да заявят себе си по някакъв начин, да покажат увереност, да изпъкнат, червеното е един изключително емоционален цвят, но не само – съчетава се изключително лесно и стилно, с черно и бяло например.

Вижте мъжките ни модни находки в червено ТУК

И тази година дизайнерите не спират да експериментират с кройки и да преоткриват принципа на шиенето, но при трендовете все още важи златното правило, че всичко ново е добре забравено старо и следващият по ред го доказва.

Със сигурност сте го виждали в любимите си телевизионни сериали и американски филми като „Брилянтин“ с Джон Траволта – т.нар. бейзболно яке или тип бомбър, най-вече носен от ръгбисти, футболисти и бейзболисти от гимназията, успя фино да се прокрадне в колекциите за мъжко облекло и този сезон.

Няма нещо, което да крещи 90-те като тънките найлонови материали, тип шушляк и те отново са тук: уанзитата тип ски-костюми напускат ски пистите на най-красивите курорти, за да „предприемат“ пътуване из града.

Земните тонове бяха стълб в света на модата през изминалата година. Като се има предвид това, не е изненадващо, че топлите кафяви нюанси поемат главната роля в мъжката есенна мода за 2021 г. Изберете тези нюанси в монохром форма от глава до пети и ще бъдете забелязани непременно.

Вижте земните тонове в онлайн магазина ни ТУК

Нека не забравяме още пухенките – удобни както за планината, така и за града, непобедимия блейзър – подходящ за всяка ситуация от непринудена обстановка до лайфстайл евент или ден в офиса, класическите поло шъртс, които никога не излизат от мода и при двата пола, широките прави панталони и свободния деним, който влезе във всичко освен любимите ни ежедневни дънки – от монохромни тоалети, до чанти и шапки, оувърсайзд карираните фланелените ризи, които навлязоха силно в последните години и можеш спокойно да заемеш на приятелката си…

Тренчкотът също е начело в списъка с модни желания този сезон. Тази традиционна дреха, често свързана с войниците от Първата световна война, остава вечното модно явление.

Нещото, което ни учуди този сезон, но е тук да остане – жилетките – кой каза, че те са само за 60+? Пренебрегвани и забравени в продължение на години, жилетките и елеците без ръкави правят забележително завръщане на подиумите на Седмицата на модата есен-зима 2021 в съвременен стил, съчетани с флорални мотиви или оувърсайзд ризи.

Каквото и да изберете да носите през този сезон не забравяйте да добавите и щипка самочувствие, неподправеност и моден ентусиазъм да не спирате да изразявате себе си! 

Сподели с приятели