Дънки с ниска талия, металически цветове, ботуши на платформа и фънки бижута. Тези тенденции от началото на 2000-те, които се смятаха за натруфени до преди няколко години, се завърнаха с пълна сила, благодарение на поколението Gen-Z. На повечето тенденции им отнема няколко десетилетия, за да се появят отново, но емблематичният стил от 2000-те (т.нар. Y2K) направи „комбак“ отново след само 20 години.

Gen-Z поколението са били просто бебета, когато модата на Y2K е била популярна за първи път, за това и този моден период, който голяма част от нас искаме да забравим, им е толкова интересен. През 2000-те на почит беше излишъка, воден от поп културата и ултра консуматорството. Парис Хилтън стана модна икона, а знаменитости като Бритни Спиърс и Линдзи Лоън, бързо се превърнаха в законодатели на модата със своите велурени анцузи Juicy Couture, тениски на Ed Hardy с камъчета, ултра ниска талия дънки и поли, ниски колани, изрязани топове и Von Dutch шапки.

За жалост или не, Y2K се завърна дори при големите дизайнери и брандове като Blumarine и Miu Miu не го пропуснаха в своите колекции.

Нека разгледаме и най-емблематичните трендове от 2000-те:

Няма как да не започнем с велурените анцузи, и то не „кой да е“. Звездите гордо носеха своите Juicy Couture за всеки повод. Като разбира се, въпросният анцуг се предлага в множество цветове, както и с различни украшения и камъчета за още по-максималистична естетика.

Ниската талия дънки, панталони и поли. Трендът, който голяма част от нас се надяваше никога да не се завърне, също е тук.

Деним, деним, деним Тук важи правилото – колкото повече, толкова по-добре.

Брандът Ed Hardy

Любителите на модата бяха обсебени от тениските на Ed Hardy в началото на 2000-те. Тениските с щампи на черепи и тигри, с множество камъчета можеха да бъдат забелязани на почти всяка знаменитост. Идеята, че тези тениски ще се завърнат, беше немислима доскоро, докато Бела Хадид и Адисън Рей се появиха облечени в бранда. Рей носи своята розова тениска Hardy като рокля с джапанки на платформа за пълния Y2K ефект.

Цветът на 2000-те – розово. Всички, които сме гледали култовия филм от 2007г. „Mean Girls” (Гадни момичета) помним фразата „В сряда носим розово“.

Разгледай селекцията ни Y2K находки ➡ https://mania.bg/y2k

Челси <3

Сподели с приятели